top of page

Speelavond 28 augustus 2019 - Annechien avondwinnaar

TAFELVERSLAGEN

Tafel 1 Annechien, Hans en Paul

Annechien opent de Oost-ronde met Allemaal Pungen en wint het tweede spel met een Gemengde Straat, het derde met Alle Soorten en sluit de ronde met nog een Gemengde Straat. Uiteraard is zij koploper. Ze loopt nog verder uit door ook de Zuid-ronde te openen met Allemaal Pungen. Jarige Hans wint het tweede spel met Gemengd Oplopende Chows, voordat Annechien haar zegetocht vervolgt met eerst Alle Soorten en de ronde afsluit met een Zuivere Straat. De West-ronde begint met een remise. Annechien wint het tweede spel met een self pick Gemengde Straat. Paul heeft daarna een weinig gespeelde hand, Alleen Even Stenen en pakt de winnende steen ook nog eens zelf. Hans sluit de ronde af met de Laagste Drie. Annechien staat onbedreigd bovenaan. Door ook de Noord-ronde te openen en het enige spel daarvan te winnen met Gemengd Oplopende Chows is zij niet alleen tafelwinnaar, maar met 310 punten ook avondwinnaar.

Tafel 2 Joyce G, Mariette, Marij en Marijke H

Marij wint de eerste twee spelletjes van de Oost-ronde met Zuiver Oplopende Chows en Gemengd Oplopende Chows. Het derde spel eindigt in remise. Joyce sluit de ronde af met een self pick van de dure versie van de Verweven Straat. Zij is nummer een. Marijke opent de Zuid-ronde met Gemengd Oplopende Chows. Mariette wint het tweede spel met Allemaal Pungen. Het derde spel is voor Joyce met prachtige Drie Draken/Handje Buitenkantje. Mariette sluit de ronde af met nog eens Allemaal Pungen. Joyce staat aan de top. De West-ronde opent met een remise. Marij heeft daarna ook een mooie combinatie, Zuiver Spel/Zuivere Straat. Joyce sluit af met Gemengd Oplopende Chows en is tafelwinnaar.

Tafel 3 Henny B, Jeannette, Roel en Wim

Wim start met Drie Gelijke Chows en vervolgt met een Zuiver Spel/Gesloten+Open Kong. Jeannette heeft daarna Gemengde Drievoudige Chows. Roel sluit de ronde af met de Hoogste Vier. Wim heeft de leiding. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Jeannette wint het tweede spel met Gemengde Drievoudige Chows/Handje Buitenkantje en het derde met een Chicken Hand. De ronde wordt afgesloten met een remise. Jeannette heeft de leiding overgenomen en opent de West-ronde met een self pick Zuiver Spel. Het laatste spel eindigt in remise. Jeannette is tafelwinnaar.

Tafel 4 Frans, Irmgard, Lino en Margriet

Gemengd Oplopende Chows/Pure Eenvoud/Verborgen Schat is de winnende combinatie van Margriet in het eerste spel van de Zuid-ronde. Irmgard wint het tweede spel met een Zuivere Straat en Frans het derde met Drievoudige Chows. Margriet sluit de ronde af met Alle Soorten/Gemengd Oplopende Chows en is lijstaanvoerder. Zij opent de Zuid-ronde met de Laagste Vier. Lino meldt het tweede spel een Verweven Straat en Margriet het derde Allemaal Pungen/Zuiver Oplopende Pungen. Lino sluit af met een Zuivere Straat. Margriet staat nog steeds bovenaan. Lino opent de West-ronde met Allemaal Pungen. Margriet sluit af met Alle Soorten. Zij is tafelwinnaar.

Tafel 5 Enne Jan, Mieneke, Peter en Wendy

Wendy roept het eerst Mahjong aan tafel 5, zij heeft de Laagste Vier. Peter heeft daarna een Zuivere Straat, Wendy geeft 'm weg, maar heeft het derde spel een self pick Gemengde Straat. Een remise sluit de ronde af. Wendy voert aan. Zij opent de Zuid-ronde met Alle Soorten. Mieneke meldt daarna Allemaal Pungen, Wendy Gemengd Oplopende Chows en Enne Jan sluit af met Allemaal Pungen/Schoon Spel. Wendy voert nog steeds aan. Peter opent de West-ronde en loopt in door het eerste spel te winnen met Alle Soorten en het tweede met Allemaal Pungen/Open Hand. Mieneke zet het derde spel op haar naam met Allemaal Pungen en Enne Jan sluit af met Gemengde Drievoudige Chows. Wendy is tafelwinnaar.

Tafel 6 Eva, Geertjan, Gerdina en Mia

Geertjan opent de Oost-ronde. Mia wint het tweede spel met Alle Soorten en Eva het derde met een self pick Laagste Vier. Mia sluit af met Gemengde Drievoudige Chows. Eva is koploper. Geertjan gaat in de aanval en opent de Zuid-ronde met Gemengd Oplopende Chows en gaat Eva voorbij door het tweede en derde spel te winnen met een self pick, onder andere met een Zuivere Straat. Gerdina sluit de ronde af. Geertjan is de nieuwe koploper. Gerdina opent de West-ronde met een self pick. Geertjan heeft het volgende spel een mooie 27 punten hand. Mia doet ook een duit in het zakje met een Zuivere Straat voordat Geertjan de ronde afsluit. Hij staat riant bovenaan. Gerdina opent de Noord-ronde met Allemaal Pungen waarvan ze de winnende steen zelf pakt. Eva heeft het tweede spel de Hoogste Vier. Gerdina wint nog een spel voor Geertjan afsluit met een self pick Compleet Verweven Straat. Hij is tafelwinnaar.

Tafel 7 Elly, Henny M, Ineke en Marijke S

Ineke begint mooi door de eerste twee spelletjes te winnen, één ervan met een Gemengde Straat. Het derde en vierde spel eindigen in remise. Ineke is uiteraard nummer een. Marijke opent de Zuid-ronde met Gemengde Oplopende Chows. Ineke vervolgd met een Schoon Spel. Marijke gaat haar voorbij door het derde spel te winnen met een self pick Allemaal Pungen. Elly sluit de ronde af met een Schoon Spel. Henny opent de West-ronde met een zelf gepakte Zuivere Straat. Marijke breidt haar voorsprong uit door het tweede spel te winnen met een Gemengde Straat waarvan Ineke haar de winnende steen geeft. Ineke wint het laatste spel met een Verweven Straat. Marijke is tafelwinnaar.

Tafel 8 Boudewijn, Jerika, Liesbeth en Monica

Liesbeth wint het eerste potje van de Zuid-ronde, Jerika het tweede. Liesbeth wint ook het derde spel, met Allemaal Pungen. Boudewijn sluit de ronde af. Liesbeth is lijstaanvoerder. Helaas eindigen de eerste twee spelletjes van de Zuid-ronde in remise. Monica wint het derde met Alle Soorten en Jerika het vierde met een Zuivere Straat. Jerika is de nieuwe lijstaanvoerder. Monica opent de West-ronde met een Gemengde Straat/Open Hand en sluit de ronde af met een self pick Handje Buitenkantje en wordt daardoor tafelwinnaar.

18 weergaven
bottom of page