top of page

9 Oktober 2019 1ste speelavond seizoen Zwarte Schildpad, Enne Jan avondwinnaar

WELKOM BIJ HET SEIZOEN VAN DE ZWARTE SCHILDPAD

NIEUW LID

Dilan Adema is per 16 oktober lid van onze vereniging geworden, ons jongste lid!

Welkom Dilan!

Grote Club Actie

Lotenboekjes voor Grote Clubactie met als ophaaldoel ons jubileum in 2021 zijn bij mij af te halen.Mocht je alleen voor jezelf 1 of meer loten willen kopen, dan kun je ook het boekje van Haagse Kringen daarvoor vragen.

TAFELVERSLAGEN

TAFEL 1 Carmen, Enne Jan, Eva en Ineke

Spel 1 en 4 eindigen in remise helaas. Enne Jan wint het tweede spel met een Gemengde Straat, Eva het derde met een Schoon Spel. Enne Jan voert de lijst aan. En dat blijft zo..... Enne Jan wint het eerste spel van de Zuid-ronde met zelf gepakte Alle Soorten en de andere drie met Gemengde Straten, het laatste ook een self pick. Van de West-ronde wint het de eerste twee potjes, het tweede met zijn derde self pick en vierde Gemengde Straat! Ineke wint het derde spel met Drie Gelijke Chows en Eva het vierde en laatste spel met een Schoon Spel. Enne Jan is tafelwinnaar en ook avondwinnaar.

TAFEL 2 Elly, Lino, Maaike en Roel

Roel opent met Allemaal Pungen. Maaike pakt daarop de winnende steen van haar Gemengde Straat zelf. Elly wint het derde spel met Alle Soorten. Roel sluit de ronde af met de Laagste Vier. Hij staat bovenaan. Elly opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel. Lino laat nu ook van zich horen, hij heeft een Zuivere Straat. Elly wint het derde spel met Allemaal Pungen voor Lino de ronde afsluit met Drie Zuiver Oplopende Pungen. Hij neemt daardoor de leiding over. Elly opent de West-ronde met een Schoon Spel. Lino wint het tweede spel met een self pick Allemaal Pungen. Roel wint het laatste spel. Lino is tafelwinnaar.

TAFEL 3 Frans, Henny M, Mariette en Marijke S

Het eerste spel aan tafel 3 eindigt in remise. Witte Tijger Frans wint het tweede met een Zuivere Straat. Ook het derde spel eindigt in remise. Frans sluit de Oost-ronde af met Tweelingen. Hij voert de lijst aan. Marijke opent de Zuid-ronde met een Schoon Spel en wint het volgende spel met Allemaal Pungen. Ze gaat daardoor Frans bijna voorbij, maar die wint het derde spel met Allemaal Chows en blijft haar voor. Marijke geeft niet op, sluit de ronde af met een Schoon Spel en neemt de leiding over. Frans opent de West-ronde met een Zuivere Straat en pakt het stokje terug. Mariette wint het derde spel met Allemaal Pungen en Henny het laatste ook met Allemaal Pungen. Frans is tafelwinnaar.

TAFEL 4 Franca, Irmgard, Joyce G en Marijke H

Joyce opent de Oost-ronde met Allemaal Pungen. Irmgard wint het tweede spel met de Laagste Vier. Joyce het derde met een self pick Tweelingen. Marijke sluit de ronde af met de Hoogste Vier/Drie Gemengde Chows. Joyce staat op een. Het eerste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Joyce wint het tweede en derde spel, het derde met een self pick Verweven Straat. Marijke sluit de ronde met de Laagste Vier. Joyce staat mijlenver voor. Marijke opent de West-ronde met de Laagste Drie waarvan ze de winnende steen zelf pakt. Joyce wint het laatste spel met een Verweven Straat. Zij is tafelwinnaar.

TAFEL 5 Annechien, Gerdina, Paul en gaste Ria

Annechien start met een self pick Schoon Spel. Gerdina wint daarna met de Laagste Vier. Paul heeft het derde spel ook een self pick, Alle Soorten. Het vierde spel eindigt in remise. Paul staat bovenaan. Annechien gaat in de aanval. Zij wint het eerste spel van de Zuid-ronde met een Zuivere Straat en pakt het tweede spel de winnende steen van haar Middelste Stenen zelf. Gerdina wint het derde spel met een Schoon Spel, voor Annechien weer Mahjong roept, deze keer met Alle Soorten. Zij staat ruim aan de leiding. Onze gaste Ria opent de West-ronde met een Zuiver Spel. Gerdina wint het volgende spel met een self pick Gemengde Straat. Paul wint het derde spel met een Schoon Spel, en sluit af met een self pick Zuivere Straat. Annechien is tafelwinnaar.

TAFEL 6 Diny, Lilian, Mia en Mieneke

Mia opent de Oost-ronde met een self pick Gemengde Straat. Het tweede spel eindigt in remise. Lilian wint het derde met Allemaal Pungen. Mia sluit af met een self pick Allemaal Pungen/Alle Soorten en voert aan. Ze opent ook de Zuid-ronde en wint het eerste spel met Allemaal Vijven en het tweede met Allemaal Pungen. Lilian heeft daarna een self pick Alle Soorten. Mieneke sluit de ronde af met een Zuivere Straat. Mia staat bovenaan. Lilian opent de West-ronde met de Middelste Stenen. Mieneke heeft daarna Mahjong met Allemaal Pungen. Lilian wint het laatste spel met Gemengd Oplopende Chows. Mia is tafelwinnaar.

TAFEL 7 Henny B, Liesbeth, Marij en Wendy

Henny begint mooi met Tweelingen. Wendy wint het volgende spel met een Zuivere Straat. Marij is dan aan de beurt met Alle Soorten. Wendy sluit de ronde met een self pick Zuivere Straat. Ze staat vooraan. Marij opent de Zuid-ronde met een Open Spel. Wendy wint het tweede spel met Allemaal Pungen en het derde met ook een Open Spel. Het laatste spel van de Zuid-ronde eindigt in remise. Wendy staat bovenaan. Marij doet nog een ultieme poging en wint het eerste en tweede spel van de West-ronde maar Wendy is tafelwinnaar.

TAFEL 8 Jeannette, Joyce R, Leny en Peter

Aan tafel 8 heel veel self picks. Leny opent de Oost-ronde met een self pick, ze gaat uit met een Vervangende Kongsteen. Jeannette heeft dan een self pick Schoon Spel en Peter pakt het derde spel ook de winnende steen zelf. Leny sluit de ronde af, geheel in stijl ook met een self pick, Omkeerbare Stenen. Zij staat op een. Ze breidt in de Zuid-ronde haar voorsprong verder uit met haar derde self pick, deze keer een Zuivere Straat. Joyce wint het tweede spel met Gemengd Oplopende Chows en het derde met Alle Soorten. Peter sluit de ronde af met de Hoogste Drie. Leny opent ook de West-ronde, wederom met een self pick, Drie Zuivere Oplopende Pungen. Zij is tafelwinnaar.

22 weergaven
bottom of page