top of page

Blijf op de regels letten - Lino op erepodium - Nieuw lid

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021


Van de voorzitter

We hebben nog maar relatief kort geleden de draad weer opgepakt met gereguleerde mahjong speelavonden met maximaal 8 tafels.

Een flink aantal leden durft het inmiddels aan om deel te nemen aan de avond, juist door de regels zoals die nu gehanteerd worden. We hebben nog niet alle leden de afgelopen weken gezien. Vakantie, andere prioriteiten, ziekte en een aantal leden die om uiteenlopende redenen de situatie op dit moment nog te spannend vindt, ondanks de regels.

De regels die gehanteerd worden zijn er juist voor bedoeld om een ieder die het graag wil, pragmatisch te kunnen faciliteren om deel te nemen aan een relatief veilige speelavond waar het risico op besmetting niet geheel is uitgesloten, maar wel voor de meeste leden op een verantwoordelijke wijze aanvaardbaar verminderd.

Ondanks of misschien wel dankzij de regels waren er afgelopen twee weken respectievelijk 8 en 7 speeltafels.

De meeste deelnemers waren deze weken beter voorbereid op de "horeca corona intake".

Toch is er voor de organisatie en de deelnemers nog ruimte voor verbetering. Hierover verderop meer...


Het eerste NMB 2021 toernooi zit er ook al weer op. Eén van onze leden stond op het erepodium!


Ledenadministratie

Twee leden hebben recent hun lidmaatschap opgezegd.

Bert en Marijke S aangegeven hun lidmaatschap te beëindigen. Marijke S was één van de leden die al aanwezig waren bij de oprichting van de vereniging. We verliezen een betrokken lid en een goede MCR speelster. In 2018 was zij tweemaal seizoenwinnaar. Ook de eerste speeltafelkleedjes die we om het tafelblad kunnen spannen zijn van haar creatieve hand en bij verschillende gelegenheden droeg zij ook regelmatig een steentje bij met versnaperingen.


Tine is lid geworden 😊

Na twee avonden onze gast te zijn geweest, heeft Tine besloten om direct lid te worden.

Tine is al enige tijd bekend met MCR bij de Abri Vruchtenbuurt.

Welkom bij onze Mahjongclub Haagse Kringen Tine!


Blijf voorlopig ook nog goed letten op de 1,5m afstandsregel als je (nog) niet aan de speeltafel zit.

Ook binnen leken de deelnemers zich vaker bewuster te zijn van de 1,5m regel, maar laten we alert blijven en nog meer op proberen op te letten.

Het is nou eenmaal noodzakelijk, in elk geval totdat de 1,5m maatregel effectief mag worden losgelaten in horecagelegenheden, waar onze speellocatie, zijnde een sportkantine, nu eenmaal ook onder valt.

Basis hygiëne regels - let er aub op!

Verschillende leden gaven aan dat niet iedereen bij een kuchje of onverhoopt hoest(je) dit ook daadwerkelijk in de elleboog doet.


De basis hygiëneregels zijn natuurlijk essentieel als we net binnen 1,5m aan de tafel in de onderlinge mahjong strijd verwikkeld zijn, waar we veelvuldig stenen wegleggen en weer oppakken.

Natuurlijk kun je elkaar op een respectvolle manier wijzen op wat de regels zijn, in ieders belang.

TIP: neem ook papieren zakdoekjes mee en wellicht een persoonlijk flesje voor extra handhygiëne.


Lino op het erepodium bij het eerste NMB toernooi.

De NMB durfde het aan om een RESTART toernooi op de kalender te zetten. Een drietal van onze leden namen deel aan het toernooi dat afgelopen zaterdag 11 september in Schalkwijk plaatsvond met in totaal 84 deelnemers in alle categorieën, waarvan 20 bij de recreanten.

Lino wist beslag te leggen op de derde prijs bij de Recreanten.

Zodra er een verslag beschikbaar is zullen we een link plaatsen.

In elk geval wederom een plek waard in onze eregalerij.

We zijn natuurlijk supertrots op je Lino! Gefeliciteerd!

Een verslag van het toernooi vindt je in de NMB nieuwsbrief van september. De uitslagen vindt je via de volgende link: https://mahjongbond.org/restart-toernooi/uitslagen-r/
56 weergaven

Comments


bottom of page