top of page

TERUGBLIK ALV 2022 - RITA NIEUW BESTUURSLID - NMB ALV 2022 - LEDEN GEDEELTE WEBSITE & LEDENLIJST

Bijgewerkt op: 13 mei 2022

ONZE EIGEN ALV 2022 GISTERAVOND.

Voor de vereniging een first. Het bestuur ging voor een online proces waar alle leden de gelegenheid hadden om alle stukken online te bekijken, in twee ronden vragen te stellen, om vervolgens ook de stem online uit te brengen.

Het was geen ideale situatie, maar wel de methode om zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te bieden te participeren.

Bijna 60% van de leden heeft haar/zijn stem uitgebracht.

Er waren in de online sessie uiteindelijk een kleine groep leden aanwezig, we liepen zelfs behoorlijk uit door veel goede vragen en suggesties.

Alle leden zullen een kort verslag ontvangen van alle zaken die aan bod zijn gekomen in de online ALV 2022.RITA - NIEUW BESTUURSLID SECRETARIS

Jullie hebben inmiddels al een bericht ontvangen over de unanieme aanstelling van Rita als nieuwe secretaris, een felicitatie is zeker op z'n plaats.

We heten natuurlijk Rita van harte welkom als nieuw bestuurslid en we wensen Rita natuurlijk heel veel succes.AFSCHEID VAN JOYCE ALS BESTUURSLID.


Joyce heeft met veel overtuiging zich 6 jaar lang ingezet voor de vereniging als bestuurslid.


Joyce gaat het stokje in de komende tijd overdragen aan Rita.


Na haar vakantie zullen we Joyce zeker, tijdens een van de speelavonden, gepast in het zonnetje zetten. Zij heeft alvast een welverdiend mooi boeket ontvangen namens de vereniging.


NMB ALV 2022

De Nederlandse Mahjongbond waar ook onze vereniging bij is aangesloten en dus ook onze leden, organiseerde de ALV 2022 op zaterdag 14 mei.

Ons bestuur zal sowieso een afvaardiging sturen.


Wat we hier in elk geval onder de aandacht van onze leden willen brengen, is dat er meerdere vacatures zijn voor het NMB bestuur. Ook zijn er op projectbasis taken waarvoor er naar vrijwilligers wordt gezocht.

Lijkt het je leuk, schroom dan niet om contact op te nemen met het NMB bestuur.


Als er bij jullie als lid eventueel vragen leven die je ingebracht wilt hebben bij de ALV van de NMB, stuur dan direct een bericht naar de secretaris van de Nederlandse Mahjongbond.LEDEN GEDEELTE WEBSITE.

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de ALV agenda, is er gewerkt aan een online leden gedeelte op onze website. Er is actief getest daar een aantal leden, waarvoor veel dank..


Er waren eerder wel ideeën voor een leden gedeelte van de website omdat sommige zaken nu eenmaal niet publiekelijk op het internet hoeven komen te staan.


Het activeren van een "alleen voor leden" gedeelte houdt feitelijk in, dat bepaalde pagina's met informatie alleen nog toegankelijk zijn voor de leden van onze vereniging.

Al onze leden kunnen deze exclusieve toegang krijgen. Door in te loggen op de website, met een e-mailadres en wachtwoord.


Het ingebrachte idee van Monica en Joyce R voor een "smoelenboek" heeft hierdoor ook gestalte gekregen.

LEDENLIJST

De website beheerder / ledenadministratie zorgt ervoor dat het lid daadwerkelijk toegang heeft.


In principe komt elk lid in de ledenlijst te staan, minimaal met de competitie naam zoals we die ook gebruiken in de avond uitslagen. De ledengegevens zijn deels ingevuld door de ledenadministratie. Alleen de competitie naam is een verplicht zichtbaar gegeven.


De ledenlijst is zo opgezet dat elk lid zelf kan bepalen welke gegevens er gedeeld worden met de andere leden en welke niet. Niks moet veel mag, het is maar waar je jezelf prettig bij voelt!

Voorbeelden:

  • Een foto is leuk maar is niet verplicht, een "avatar" mag ook ;-)

  • Jouw website / LinkedIn profiel of iets dergelijks

  • Jouw "in de schijnwerper"

  • Je geboorte datum, geboorte dag of geboorte-jaar

  • En als je dat mocht willen kun je je contact gegevens delen.


Verder is de lijst zo ingericht dat je kunt zien hoe lang iemand lid is, of iemand bijvoorbeeld docent is, een vereniging functie heeft en niet onbelangrijk of iemand ooit verenigingskampioen was! We doen dat via zogenaamde "badges" .

De bovenstaande afbeelding laat de badges van een bestaand lid zien. Het lid is recreant; is lid sinds 2017; is docent bij de cursus én was club jaarkampioen in 2018.


BEHEER JE EIGEN GEGEVENS

Via je eigen inlog kun je ook zelf zelf je eigen profiel gegevens wijzigen zoals die bij de vereniging bekend zijn. Bijvoorbeeld in het geval van een verhuizing, ander mailadres en een veranderd telefoonnummer, om maar iets te noemen.


HOE TE GEBRUIKEN

Tijdens de ALV is er een korte "demo" gegeven, natuurlijk gaan we op korte termijn zorgen voor instructies voor alle leden en hulp voor diegenen die dat graag zouden willen.


Wil je nu al toegang? Dat kan!

Als je eerder wel eens op een website hebt ingelogd dan wijst een en ander zichzelf.

Je kunt, als je naar de website gaat, nu al inloggen (sommigen hebben dat ooit al gedaan) en eventueel een account aanmaken en ook een nieuw wachtwoord aanvragen mocht je dat vergeten zijn. Heb je hulp nodig spreek mij dan even aan tijdens de speelavond of via whatsapp.


Voorbeelden van pagina's die alleen toegankelijk zijn voor leden.


Als je op de bovenstaande gelinkt pagina's klikt, dan wordt je direct gevraagd om in te loggen!

68 weergaven

Comments


bottom of page