top of page

NK Team 2022 Mahjongclub Haagse Kringen

Het was nog heel even spannend of we een team op de been konden krijgen. In 2019 hadden we nog een selectie procedure, een paar maanden geleden hadden we precies vier teamleden.


Na de verplaatsing van het NK naar 11 juni, kon één van de kandidaten helaas op die dag niet.


Paul Deege meldde zich aan als algemeen reserve. Joyce Riekerk meldde zich recent als kandidaat en zij maakt het team compleet en daar zijn we heel blij mee.


Ons team bestaat uit:

Annechien (sinds vorig jaar spelend met een verenigingslicentie van onze club), Eva, Joyce R. en Nico.

Zij reizen a.s. zaterdag af naar Elst alwaar het toernooi plaats zal vinden.


Het is heel leuk dat het initiatief -zoals Paul dat ooit voor zich zag - en door onze eigen club in 2019 voor het eerst werd georganiseerd, nu eindelijk navolging krijgt.


De Gouden Draak is als winnaar van de het eerste NK de trotse organisator voor 2022. Het is een Nederlands kampioenschap voor clubteams. Er worden vier ronden gespeeld en het uiteindelijke team resultaat telt, er worden de volgende uitgangspunten gehanteerd :


  • Leden van één vereniging zitten nooit bij elkaar aan tafel.

  • We spelen met spellen zonder cijfers.

  • Ieder speler telt zelf zijn punten, dus niet alleen de eerste acht.

  • We spelen niet ‘met het mes op tafel’, alles in de geest van “fair play”.

  • Kleine foutjes mogen gezegd worden op het moment dat het gebeurt. Bijvoorbeeld het pakken van de verkeerde kant van de muur of het vergeten een vervangende steen te pakken.


Ons enthousiaste team heeft spontaan zelf voor mooie Unieke teamshirts gezorgd met een mooi Haagse Kringen Teamlogo erop.


Wij zijn natuurlijk enorm trots op onze afvaardiging en wensen ons team natuurlijk heel veel succes en heel veel Wong toe voor a.s. zaterdag.

67 weergaven

Comments


bottom of page