top of page

Houd vol - ALV 2021 - Vrijwilligers in het zonnetje

Bijgewerkt op: 9 nov. 2021


Het eerste kwartaal zit er weer bijna op. Een jaar lang geen mahjong, niet elkaar wekelijks kunnen ontmoeten, geen praatje, drankje, hapje. Het vanzelfsprekende dat niet meer vanzelfsprekend is. We missen het, jullie missen het. Houd vol! Met een beetje geluk en het juiste gedrag hopen we dat het samen mahjongen er in de loop van dit jaar toch wel weer van zal komen.

Blijf allemaal voorzichtig, bescherm jezelf en iedereen om je heen!


Licht aan het eind van de tunnel

Een deel van onze leden heeft inmiddels een vaccinatie aangeboden gekregen, het wel of niet nemen van een vaccinatie is een persoonlijke afweging.

Het lijkt erop dat vaccinaties voor veel mensen wellicht een pad zijn naar weer meer mogen. Het is lastig dat er een flinke periode overheen zal gaan voordat al onze leden überhaupt in aanmerking komen voor de vaccinatie, we moeten allemaal onze beurt afwachten. Einde zomer? September? Misschien wel eerder of nog later? Wie zal het zeggen. En dan moeten we nog maar zien wanneer en hoe we het fysiek spelen bij ALO weer kunnen oppakken.


Een vaccinatiebewijs als voorwaarde om deel te nemen aan een toernooi? Deel je mening!

In de voorbereiding op haar ALV 2021 poneert de Nederlandse Mahjongbond de volgende stelling, "Moeten Mahjongclubs wel of geen vaccinatiebewijs als voorwaarde stellen voor toegang tot toernooien en clubavonden."

Als clubbestuur zijn ook wij benieuwd naar wat onze leden ervan vinden, ook al hebben we besloten om bestuurlijk op de zaken in te spelen zodra er in de toekomst concreet duidelijk is wanneer er voor onze club weer mogelijkheden zijn om speelavonden te organiseren.


Algemene Ledenvergadering 2021 Online!

Een reguliere ALV zat er vorig jaar, maar ook dit voorjaar, niet in. De Corona-spoedwet maakt het mogelijk dat ledenvergaderingen onder bepaalde voorwaarden online georganiseerd mogen worden. De uitnodiging is deze week verstuurd door onze secretaris, heb je deze niet ontvangen, meld dat dan bij het bestuur.

Zet donderdag 15 april in je agenda!

Het zal voor sommigen de eerste kennismaking zijn met een online meeting via ZOOM. Heb je hulp nodig? Schroom dan niet om dit bij het bestuur te melden via de secretaris.

Afhankelijk van de behoefte zullen er persoonlijke hulpsessies zijn of sessies met kleine groepjes.

Binnenkort volgen de stukken en meer nieuws over de Online ALV 2021.


Photo by Morvanic Lee on Unsplash

Vrijwilligers in het zonnetje.

De afgelopen weken heeft het bestuur twee vrijwilligers in het spreekwoordelijke zonnetje gezet, ook al omdat de ALV nog even op zich laat wachten.


Frans Huijsing is bij ALO al jaren een van de drijvende krachten achter het onderhoud van de prachtige ALO-accommodatie waar wij mogen spelen. Als er iets gemaakt moet worden of in elkaar gezet, dan ben je bij Frans aan het juiste adres. Voor ons heeft Frans, achter de schermen, de stellages voor ons speelmateriaal aangepast, er is nu zelfs ook een afsluitbare kast beschikbaar. Ook zijn de nieuw aangeschafte krukjes/bijzettafels netjes in elkaar gezet en is het "hondje" vakkundig aangepast. Bescheiden als hij is, was Frans verrast met de waardering.

Alhoewel het normale spelen op z’n spreekwoordelijke gat ligt, wordt er online lustig op los gemahjonged, nadat het bestuur de aanzet had gegeven om het online spelen te gaan verkennen en de leden er bekend mee te maken. In elk geval was er aan het eind van afgelopen zomer, voor diegenen die het wilden, een wekelijkse online speelavond op de woensdag op het mahjongsoft.com platform, compleet met tafelindeling en uitslagen.

Toen bleek dat tijdens de zomervakantie het bestuur tijdelijk de avonden niet meer kon organiseren, wierp Joyce Riekerk zich als vrijwilliger op om tijdelijk de tafelindeling te verzorgen en de standen bij te houden, dat tijdelijke is overgegaan in wekelijks en uit ervaring weten we dat dat toch elke keer weer een werkje is. Begonnen we nog met een aardige groep van zo'n 8-10 enthousiaste online-spelers, nu is de groep uitgegroeid tot 20 mensen met een eigen onderlinge competitie en naar verluid zijn er nog een aantal leden die het ook willen gaan proberen.

Frans en Joyce, jullie vrijwillige inzet wordt door het bestuur namens de vereniging enorm gewaardeerd.
92 weergaven

Comments


bottom of page