top of page

Opnieuw Haagse Kringen succes! | Speelavond 7 juni | Cursus | Spelen in de open lucht? | Ziekenboeg

Bijgewerkt op: 13 jun. 2023


Vele van onze leden kijken uit naar spelen van mahjong in de buitenlucht. Het is dit weekend flink warm en de voorspelling voor a.s. woensdag ziet er voorlopig ook goed uit! Wat het op woensdag daadwerkelijk wordt is natuurlijk even afwachten.

  • Speel alleen buiten als alle tafel deelnemers akkoord zijn!

  • Houdt rekening met elkaar.

  • Houdt rekening met het licht (zonsondergang!)

  • Houdt rekening met mogelijk wind.

  • Bereid je voor met meerdere laagjes kleding.

  • Muggenbescherming?


DANK EN GROETEN VANUIT DE ZIEKENBOEG

Leny doet de hartelijke groeten aan alle leden en bedankt iedereen voor de lieve beterschapswensen die haar middels een grote kaart werden toegezonden. Leny tobt al een behoorlijke tijd met haar gezondheid. Inmiddels via het ziekenhuis en een kort revalidatieverblijf is zij gelukkig weer thuis. Ondergetekende was afgelopen woensdagmiddag bij haar op bezoek in het revalidatiecentrum. Leny moet nog flink aansterken en in elk geval smaakten de Indische hapjes haar goed! Ze kan nog niet zeggen wanneer ze weer de trip naar de speelavond kan maken, maar hoopt dit snel weer te kunnen doen. Contact gegevens van Leny op verzoek te verkrijgen via de secretaris.


CURSUS - AVOND 3

Avond 3 zit er op. Veel praktijk deze avond. We zijn dieper ingegaan op de Gemengd Oplopende Chow (Mixed Shifted Chow) en de Gemengde Drievoudige Chow (Mixed Triple Chow) aan de hand van theoretische voorbeelden. De cursisten hebben via begeleid open oefenspel inmiddels ook geleerd om elke keer weer aan een plan te werken om minimaal 8 punten te scoren. Tijdens de praktijk oefeningen krijgen ze ook een uitleg over alle mogelijkheden die de stenen bieden en alle overwegingen om stenen al dan niet te bewaren voor een plan of juist weg te gooien. Het begint in te zinken wat de vele mogelijkheden zijn met de reeds geïntroduceerde scorende elementen en waarom de MCR-variant mahjong zo'n aantrekkelijk spel is.

Een van de cursisten merkte terecht op dat het spel zo'n interessante gelaagdheid heeft, en dat kunnen we alleen maar beamen. Er zijn zo veel opties dat je door ervaring en vaardigheid jezelf op den duur kunt aanleren om heel snel veel verschillende mogelijkheden toe te kunnen passen.



DE REUS VAN ROTTERDAM 2023

Regelmatig doen verschillende leden van onze vereniging mee bij landelijke toernooien. Afgelopen zaterdag deden 7 leden mee aan "De Reus van Rotterdam". Deelnemen aan een toernooi is leuk en ook een uitdaging. Je ontmoet veel mensen die met enige regelmaat toernooien bezoeken, maar tijdens het spel wordt er gestreden om de punten. Er wordt ook zeker gehandhaafd op de recreanten spelregels uit het NMB toernooi reglement, tijdens toernooien zijn er scheidsrechters, die soms te hulp worden geroepen. Overigens bevatten onze klemborden onze versie van ditzelfde recreanten toernooireglement. Er wordt gespeeld met grotere stenen, dus je gebruikt een groter (eigen) plankje of helemaal geen plankje. Met een groter formaat stenen is de ruimte beperkt en de vierkante muur groter, dus er wordt ook regelmatig geschoven met muren of stenen om deze aan te geven. Er worden meestal vier rondes gespeeld van 90 minuten verdeeld over de gehele dag.

Afgelopen zaterdag was de hitte een extra uitdaging. Meer dan 100 deelnemers verzamelden zich in het denksport-centrum van Pijnacker. Op zich een mooie en nette locatie, maar de temperatuur werd gedurende de dag steeds lastiger te verdragen. Aan het einde van de dag liep bij veel mensen het zweet letterlijk langs het lichaam. Niet heel erg ideaal dus en in de laatste speelronde was het heel erg moeilijk om de concentratie en focus scherp te houden tot het laatste spel.


De complimenten gaan naar de organisatie van ENMV en de vrijwilligers van het denksport-centrum, een toernooi organiseren, vergt veel voorbereiding en inzet van een flink aantal vrijwilligers.

Vorig jaar won "onze", Nico het toernooi 202, hij verdedigde zijn titel. Deze keer had iemand anders van onze club een mooi aantal tafel punten verzameld en ook een mooi totaal aantal mahjong punten. Het was spannend. Op de getoonde ranglijst bij de recreanten vanaf rang vier stond een van de namen van onze leden er niet bij. Nico had respectabele tiende plaats weten te bereiken en Eva een veertiende plaats. De overige vier van onze deelnemende leden hadden minder geluk gehad en waren te vinden vanaf de dertigste plek op de ranglijst.

Voorlopige uitslag op zaterdag middag!


De naam van drie deelnemers ontbrak op deze lijst, waarvan onze Irmgard er een van was! Dus sowieso een plek op het erepodium!

En na het bekendmaken van de nummers 3 en 2 bleek dat Irmgard het stokje van Nico had overgenomen, met 12 tafel punten die zij over de gehele dag had weten te verzamelen.

Een geweldige prestatie van Irmgard, Dus Irmgard van harte gefeliciteerd met dit succes!

Jij hebt een plek op onze ere-galerij bemachtigd, we zijn natuurlijk super trots op je.


Irmgard winnaar recreanten Reus van Rotterdam 2023 MCR - ENMV

Het erepodium bij de recreanten. #1 Irmgard geflankeerd door #2 Corrie van de Noordt (Hoeksteen van Utrecht) en #3 Kris van Kessel (De Gouden Draak)




SPEELAVOND 7 JUNI

In verband met wat vakantiegangers, deze week slechts 4 tafels.

TAFEL 4: Liesbeth, Mieneke, Roel en Wendy.

Liesbeth had na twee volledige speelronden de leiding en wist haar voorsprong in het eerste spel van de west-ronde nog eens te verstevigen. Roel kon haar wel volgen op een niet zo'n hele grote afstand. Mieneke bleef stabiel op de 3de plaats en Wendy kon haar eer nog redden met een gewonnen spel. In het voorlaatste spel wist Mieneke een zelf-gepakte hand te scoren die iedereen pijn deed en Roel deed hetzelfde, maar met een 31 punten hand waardoor hij Liesbeth nog net kon inhalen.

TAFEL 5: Jerika, Margriet, Nico en Rita.

Nico had wist met 2 zelf-gepakte handen een behoorlijke voorsprong te nemen na 3 spellen. In het 1ste spel van de zuid-ronde nam Rita de leiding over, maar Margriet had een winning streak van 3 spellen die haar weer op de eerste plek zetten. In spel 9 zette Nico met een zelf-gepakte hand zichzelf weer op plaats 1 en stond die niet meer af aan Margriet die hem nog wel op de huid zat maar ongelukkig was en in de laatste 3 spellen steeds de weggever was. Jerika won 2 spellen en kon Rita op plaats 3 niet meer inhalen.

TAFEL 6: Enne Jan, Ineke & Wim

Enne Jan en Wim hielden in de oost-ronde elkaar qua winstspelen in balans ten koste van Ineke. Enne Jan wist de kleine voorsprong van Wim, om te buigen naar een meer dan 60 punten voorsprong in de zuid-ronde. Ineke wist helaas haar enige mahjong van deze avond te behalen in spel 9. In laatste 3 spellen wist Enne Jan zijn voorsprong uit te bouwen en werd overduidelijk de winnaar.

TAFEL 7: Jasmijn P, Lino & Marij

Lino had een vliegende start en liet alleen Marij toe een spel te winnen in de oost-ronde. Debutant Jasmijn moest helaas op deze avond lijdzaam toezien dat Marij en Lino de dienst uitmaakten en Lino met meer mahjongspellen en een zelf-gepakte hand ook nog eens de eervolle vermelding van avondwinnaar wist te bemachtigen met 20 punten voorsprong op Enne Jan aan tafe 6.


TUSSENSTAND NA 7 JUNI

Nico verstevigt zijn leiding in het Seizoen van de Vermiljoen Phoenix met zijn derde tafelwinst op rij. Lino rukt op na de derde plaats met zijn tweede tafelwinst op rij, op 2 punten achterstand van Peter. Jeannette, Eva en Wendy hebben een gelijk aantal punten vlak achter Lino.


NB: Peter, Eva, Irmgard, Paul en Peter ontvingen compensatie i.v.m. met hun vrijwillige inzet voor de vereniging tijdens een competitie speelavond.


Compensatie vrijwilligersinzet: Eva, Irmgard, Paul & Peter.

65 weergaven

Comments


bottom of page