top of page

Speelavond 19 april | Op zoek naar ... | Toernooikalender | Heb jij een tip voor ons?

Bijgewerkt op: 3 mei 2023


Het is al even kort gememoreerd tijdens de ALV, we bestaan alweer 7 jaar!

Wordt het een lucky seven jaar? De gestegen kosten waren een hot topic tijdens de ALV. Ledengroei lijkt de makkelijkste uitweg, op 24 mei starten er weer 7 cursisten (er is dus nog plek vrij!) wellicht krijgen we weer een aantal cursisten zo enthousiast dat ze lid willen worden. Voor de nog nader te plannen cursus in oktober zijn er 20 gegadigden, we hopen dat deze geïnteresseerde weer een volle cursus opleveren.


Voorlopig hadden we vorige week weer eens sinds lange tijd 7 volle tafels met deelnemende leden! Én ook nog een gast die over de schouders bij Paul mee kon kijken. Inmiddels hebben 32 leden dit kwartaal al één of twee keer mee gedaan, we hopen dat 7 tafels de standaard zal worden in de komende weken en dat we binnen afzienbare tijd de 8 tafels kunnen aantikken!WORD JIJ ONZE NIEUWE PENNINGMEESTER?

Onze penningmeester Geertjan gaat ons bestuur helaas volgend jaar verlaten. Daarom zijn wij op zoek naar een nieuw enthousiast bestuurslid. Als penningmeester ben jij de baas over 'onze centen' en zorg jij ervoor dat onze vereniging financieel gezond blijft. Je speelt natuurlijk ook een belangrijke rol in het bestuursteam om sturing te geven aan de dagelijkse gang van zaken en achter de schermen help je mee om te zorgen dat de vereniging sterk en gezond blijft en toekomstbestendig op allerlei gebieden. Jij bent dus onmisbaar voor ons bestuursteam! We hopen dat jij degene bent die deze uitdaging met beide handen aanpakt en ons team komt versterken. Geertjan zal dan met een gerust hart zijn taken aan jou kunnen overdragen tijdens de volgende ALV 2024.

Ga jij met ons de uitdaging aan? Neem contact op met een van de bestuursleden!


TAFELKLEED 1 - TIP VOOR ONS?

De tafelkleden die we ooit cadeau kregen van een enthousiast lid zijn al even in gebruik.

Iemand vroeg of we deze kleedje kunnen wassen? Tja heel eerlijk weten we dat niet precies, de achterzijde is van een soort rubber en we hebben gemerkt dat als de kleedjes op een verkeerde manier worden opgerold het rubber een krukel kan krijgen, dus een wasmachine lijkt geen goede optie. Misschien heeft een van de leden wel een goede huishoudelijke tip?


MCR TOERNOOI AGENDA

Als het goed is ontvang je als lid de NMB-Nieuwsbrief en ook de uitnodigingen voor de toernooien. Voor MCR-spelers zijn er inmiddels 3 toernooien achter de rug. Hieronder een lijstje van MCR toernooien die al gepland zijn een twee toernooien onder voorbehoud.

Datum

Soort toernooi

Toernooi naam

Locatie

Organisatie

extra info

za 20 + zo 21 mei

MCR C

​Dutch Open

Berghem

Schoon Spel

​MERS II

za 10 juni

MCR C+R

De Reus van Rotterdam

Pijnacker

ENMV

MERS I

za 24 juni

MCR C+R Clubteams

NK Clubs

Vogelenzang

Bamboe Acht

za 26 aug.

MCR C+R

Skôn Spel

Berghem

Schoon Spel

MERS I

za 16 sep.

MCR C+R

Negen Poorten

IJsselstein

De Negen Poorten

za 9 dec.

MCR C+R (en NTS en Riichi)

Bondstoernooi

Schalkwijk

NMB

Onder voorbehoud

za 14 okt.

MCR C+R

Rode Draak

Hengelo

Rode Draak Twente

za 11 nov.

MCR R

Goude Draak

Arnhem

Gouden Draak


TAFELKLEED 1 - TIP VOOR JOU!

En nu we het toch over tafelkleden hebben? De zitposities en vooral het wisselen zorgt soms nogal voor verwarring. Ons scoreformulier helpt hierbij omdat je bij aanvang van elke ronde weet op welke volgende wind/zitpositie je weer zal beginnen en tevens wie na elke gespeelde hand weer als oost begint.

Het bijhouden op welke positie oost begon, kun je ook gemakkelijk bij aanvang van het spel vastzetten met behulp van de speciale mahjong tafelkleedjes die we gebruiken, op de kleedjes zijn namelijk de vier windrichtingen en dus ook oost heel duidelijk aangegeven. Dus de volgende keer draai je het kleedje eenvoudigweg direct na het kiezen van de stenen even met de oostzijde naar de speler die als oost gaat beginnen en het mahjong leven is weer net even wat gemakkelijker. Veel speelplezier!


SPEELAVOND 19 APRIL

Peter had wel een hele goede avond aan tafel 1 en pakte met 321 punten de tafel winst en mag zich avond winnaar noemen. Ook Hans, Jeannette, Wendy, Nico, Enne Jan en Roel werden winnaar aan hun respectievelijke tafels. Allemaal gefeliciteerd!TUSSENSTAND NA 19 APRIL

Jeannette, Hans en Wendy hebben nog de maximale score na 2 competitie weken.

We zijn benieuwd hoe lang zij hun maximale score kunnen volhouden!
33 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page