top of page

Speelavond 19 juli | Nog een Nieuw Lid! | Chows onder de loep? | Peter's SunsetWalk 2023

Ik kijk er naar uit om weer lekker te komen mahjongen, hopelijk komen er nog wat avonden waabij we heerlijk buiten kunnen mahjongen, deze mogelijkheid op onze mooie speellocatieis toch vrij uniek.

Er is weer genoeg te melden... Een aantal leden was benieuwd hoe het met mijn SunsetWalk actie is afgelopen. We hebben er weer een nieuw enthousiast lid bij :-) en er zijn al behoorlijk wat aanmeldingen voor het evenement van 12 augustus.


Na twee competitieavonden valt er natuurlijk nog niet veel te zeggen over dit nieuwe seizoen. Vanaf volgende week wel weer een seizoenstussenstand!

Wat wel leuk is om te vermelden is dat na twee weken competitie:

  • Er al 30 leden hebben deelgenomen aan een of beide speelavonden 😃!

  • Er op de afgelopen twee speelavonden alleen met volle tafels is gespeeld 😯!

  • Geen van de leden die op beide avonden gespeeld hebben is nog zonder verliespunten 😯!


NOG EEN NIEUW LID 🤗

Vorige week woensdag, net na het publiceren van de blogpost, kwam er nog een aanmelding binnen voor een lidmaatschap. Opnieuw een zomercursist :-)

Monique heeft inmiddels al een aantal keer als debutant aan de speelavond deelgenomen.

WELKOM MONIQUE, WE WENSEN JOU EEN LEUKE EN GEZELLIGE TIJD TOE BIJ ONZE CLUB!


BEDANKT VOOR DE DONATIES VOOR MIJN SUNSETWALK

Ik doneer al jaren aan de Hersenstichting en het was leuk om eens te proberen om er op een meer "actieve" manier iets aan bij te dragen. Voor het eerst en in m'n uppie zogezegd.

In de week voor mijn vakantie trok ik de stoute actieschoenen aan en vroeg ik aan de aanwezigen tijdens het "avondje anders" nog aandacht voor mijn actie, het was heel leuk om te zien dat een aantal leden enthousiast een bijdrage deden.


Op zaterdagavond 8 juli liep ik mijn "persoonlijke" SunsetWalk 2023 voor de Hersenstichting in Eibergen.

Van tevoren kreeg ik de SunsetWalk medaille toegestuurd, omdat ik tijdens mijn vakantie niet kon deelnemen aan een van de algemene SunsetWalk 2023 locaties waar dan heel veel groepen mensen de SunsetWalk gezamenlijk starten. Ik moest die "medaille" natuurlijk nog wel verdienen.

De zonsondergang in de omgeving van Eibergen in de Achterhoek was prachtig en ik heb met volle teugen kunnen genieten van het landschap. Behalve de boer die mij bijna van de sokken reed met zijn tractor, waren de koeien die rustig stonden te grazen in het weiland de enige getuigen van mijn "actie", In een van de weilanden waren een paar boeren samen het hooi van het land aan het verzamelen. Onderweg stond in plaats van muziek de Hersenstichting podcast op mijn "oortjes", een paar afleveringen gingen in op niet-aangeboren hersenletsel. Daar doe je het voor, het besef dat ik wekelijks Mahjong kan spelen op een gezellige club en dat er ook veel mensen zijn die dagelijs worstelen met niet-aangeboren hersenletsel. Vaak zie je ook niet aan de buitenkant dat iemand niet-aangeboren hersenletsel heeft. Veel verborgen en stil leed en er zijn heel veel aandoeningen die enorme impact hebben op een mens. Het geld dat de Hersenstichting kan besteden aan onderzoek en voorlichting komt er niet vanzelf. Het is dus belangrijk om de boodschap van de Hersenstichting steeds weer onder de aandacht te brengen. Ik heb de vijf kilometer wandeling prima kunnen uitlopen in net iets meer dan een uurtje, al was het aan het einde van de wandeling flink donker wat op zich niet zo erg is, maar de immer ellendige muggen weten mij altijd goed te vinden en als het donker is lijken er altijd meer muggdie mij te grazen willen nemen.

Diegenen die een donatie hebben gedaan aan de Hersenstichting via mijn individuele actie, van harte bedankt namens de Hersenstichting. In totaal haalden de 1544 deelnemers aan de SunsetWalk 2023 via hun individuele of groeps-acties een mooi bedrag van 112.553 euro op via 6.240 donaties (op het moment van schrijven)!

Volgend jaar hoop ik weer mee te doen aan deze actie en via wat betere promotie nog meer geld op te halen.

HOE MOOI ZOU HET ZIJN, OM ALS VERENIGING EEN GOED DOEL TE ADOPTEREN?

Tijdens de wandeling schoot het volgende door mijn hoofd. Hoe mooi zou het zijn om als vereniging een goed doel te adopteren en bijvoorbeeld jaarlijks via een actie maand of evenement donaties in te zamelen!

Veel vragen schieten door mijn hoofd, bijvoorbeeld: Hoe breng je het onder de aandacht? HIER DUS :-)

Hoewel ik zelf op de een of andere manier wel een connectie zie tussen Mahjong als denksport en de Hersenstichting, hebben andere leden weliicht ideeen voor een ander goed doel? Misschien een SunsetWalk 2024 met een groep Haagse Kringen wandelaars? Een inzamel-actie tijdens het te organiseren Nederlands Clubkampioenschap 2024? Of tijdens een jaarlijks regulier toernooi dat we misschien toch eens in de steigers zouden moeten gaan zetten? En zouden er überhaupt (genoeg) leden zijn, die te porren zijn om zich actief en enthousiast in te zetten voor een dergelijke actie? En zou een meerderheid van de leden het adopteren van een goed doel wel willen?


ZOMER BBQ & MAHJONGMIDDAG

Jeannette, Liesbeth en Marijke (werkgroep activiteiten/evenementen) zijn heel blij met de al bijna 30 aanmeldingen voor de Zomer Mahjongmiddag & Zomer BBQ op 12 augustus. De mahjongmiddag zal een grappige twist hebben.

Als je mee kunt doen aan zowel het mahjong als de BBQ is dat natuurlijk heel erg leuk, maar je kunt ook kiezen om alleen deel te nemen aan of de mahjongmiddag of de BBQ. Mocht je je no bedenken en toch willen deelnemen dan denkt ik dat daar ruimte voor is, meld het dan even bij een van de werkgroep leden.


CHOWS ONDER DE LOEP

Rita heeft aangegeven bereid te zijn om (bij voldoende animo) leden die dat graag willen, bij te spijkeren. Hierbij ligt in eerste instantie de nadruk op alle scorende elementen gebaseerd op Chows. Het maakt niet uit of je nou debutant bent of wat meer ervaren. Je kunt je aanmelden bij Rita.


SPEELAVOND 19 JULI

Er speelden op deze speelavond 2 nieuwe leden mee en ook een cursist als gast.

Megan, een van onze Engelstalige cursisten, wist het aan tafel 3 zelfs tot een tweede plaats te schoppen. Good Job Megan!

Wendy wist aan tafel 5 de hoogste score van de avond op haar naam te zetten. Ook Marijke H en Eva behaalden een prachtig puntenaantal. Mieneke, Wim en Hans werden ook tafelwinnaar aan hun respectievelijke tafels. Alle tafelwinnaars van harte gefeliciteerd!


41 weergaven

Comments


bottom of page