top of page

Speelavond 26 juli | MCR Diepgang... | MCR Toernooien

Bijgewerkt op: 2 aug. 2023

Al drie avonden lang 6 tafels 😃. Deze avond helaas één afmelding (Beterschap Jasmijn), dus toch nog spelen met een jodokus. Nou ja eigenlijk met een anderhalve jodokus, vertraagd door de onvoorziene lijn 3 werkzaamheden perikelen, kwam Richard helaas flink verlaat aan, en schoof aan bij tafel 2. Helaas had de jodokus, die hij overnam, al de nodige verliespunten geïncasseerd.


MCR DIEPGANG

Er zijn relatief maar weinig publicaties bekend, die wat dieper ingaan op strategie in de Mahjong MCR variant. Daarentegen is er een grote hoeveelheid publicaties over de Riichi variant, meestal in het Japans. De auteurs Mai Hatsune (een wereldkampioen!) en Takunori Kajimoto, publiceerden in 2005 een Japanse publicatie over MCR. Deze versie had de aanname dat de lezer al bekend was met "Riichi". De Engelstalige versie "World-Class Mahjong with World Champion Mai Hatsune" was niet alleen een vertaling maar ook bewerking door Ryan Morris. De vertaalde Engelstalige artikelen zijn te lezen als webpagina's [ https://museum.takeshobo.co.jp/kokusai ] en ook als PDF bestand via de site van de Mahjongbond.


MCR TOERNOOIEN

De eerstvolgende twee toernooien in de komende twee maanden zijn:

  • 26 augustus MCR C + R Skôn Spel (Berghem) Schoon Spel website

  • 16 september MCR C + R Negen Poorten (IJsselstein) De Negen Poorten website

De volledige toernooikalender vind je op de site van de Mahjongbond.


UITSLAG SPEELAVOND 26 JUNI

Jeannette behaalde werd met een mooi aantal van 246 mahjongpunten de avondwinnaar! Ook Hans, Mariette, Monica, Frans en Nico werden tafelwinnaar!

Allemaal gefeliciteerd!


TUSSENSTAND WITTE TIJGER VAN HET WESTEN 2023

Na drie competitieavonden hebben misschien niet onverwacht, drie leden van het winnende NK Clubteam de leiding genomen.

De oplettende lezer ziet dat er een kolom is toegevoegd, we houden vanaf nu bij, wie er hoe vaak aan een tafel speelt met 3 spelers (jodokus).

37 weergaven

Comentarios


bottom of page