top of page

SPEELAVOND 29 MEI - Wendy avondwinnaar - kandidaten NK MCR Clubs

We hebben flink wat debutanten overgehouden aan de vele cursussen die we georganiseerd hebben, dat is natuurlijk geweldig leuk.

Deze rubriek roepen we in het leven om de debutanten via een (of meer) wekelijkse tips de debutanten op koers te houden. Deze week twee tips.

Ook deze week een stukje over de kandidaatstelling voor het NK MCR Clubs 2024, wie wil onze club dit jaar vertegenwoordigen?

Natuurlijk sluiten we af met de speelavond uitslagen en de tussenstand.


DEBUTANTEN TIP 1

SPEEL GESLOTEN TOT JE EEN HAALBAAR PLAN ZIET

Bij elk nieuw spel ontvang je 13 stenen en als je aan de beurt bent een veertiende steen, zoals je in de cursus hebt geleerd probeer je in jouw veertien stenen mogelijke patronen te ontdekken om een geldige mahjongformatie te maken die minimaal 8 punten scoort. Door veel te spelen raak je hier vanzelf bedreven in, bij de een gaat dit sneller als bij de ander. Een aantal uitzonderingen daargelaten is die mahjongformatie gebaseerd op 4 setjes van 3 en een paar. Visualiseer: De vingers van je hand zijn de vier setjes, jouw duim het paar!

VOORAL DOEN - LOOS DIE STEEN DIE HET MINST TOT JOUW PLAN BIJDRAAGT

Probeer te ontdekken welke steen of stenen niet tot jouw plan behoren, behoudt de stenen die wel tot een plan bij (kunnen) dragen. Hopelijk krijg je in de volgende beurt een betere steen, die wel iets bijdraagt aan een mogelijk plan. Vooral solitaire honneurs (Draken en Winden) zijn kandidaat

NIET DOEN - DECLAREER NOOIT EEN SET ALS DEZE GEDECLAREERDE SET NIET ONDERDEEL IS VAN JOUW PLAN. - door stenen vast te zetten in een open set die niet bijdragen tot een plan om acht punten te behalen zet je je hand vast. Blijf liever steeds de "minst goede" stenen weg gooien totdat je wel een herkenbaar patroon ziet ontstaan.


DEBUTANTEN TIP 2

HERKEN DE PATRONEN - KOM TOT EEN PLAN

Elk scorend element is een patroon, de veertien stenen op jouw plankje als je aan de beurt bent ook. De vraag bij iedere spel is welke scorende elementen kan ik maken met de 14 stenen die ik heb. Ga in je hoofd die verschillende patronen af, zoals je in de cursus geoefend hebt, probeer met stenen die dicht bij elkaar liggen blokken te maken die een scorend element vormen, bepaal welke stenen je mist.

VOORAL DOEN - LEER DE MEEST GESPEELDE SCORENDE ELEMENTEN

Als cursist heb je ons "cheatsheet" ontvangen, alle "groene elementen" van 6 of meer punten die duidelijk op de kaart zijn aangegeven zijn basis elementen, die moet je toch eigenlijk wel minstens uit je hoofd gaan kennen en vooral ook gaan herkennen. Begin in elk geval met de GEMENGDE DRIEVOUDIGE CHOW, DE GEMENGDE STRAAT en de GEMENGD OPLOPENDE CHOWS.

VOORAL DOEN - JE HAND AAN HET EINDE VAN EEN GESPEELD SPEL ANALYSEREN

Wees niet bang om jouw hand aan het einde van het spel open te gooien en de meer ervaren spelers te vragen of je al vlak bij jouw plan zat of niet.


WIL JIJ MEEDOEN MET EEN LEER SESSIE MET ANNEKE KEYL

Paul heeft al een handmatige inventarisatie gedaan op een van de speelavonden, een flink aantal leden had interesse (lijst van namen hier...) staat jouw naam hier niet bij, meld je dan aan bij Paul tijdens de eerstvolgende speelavond of vul het onlineformulier in dat we deze week delen via whatsapp en e-mail.


STEL JIJ JE KANDIDAAT?

Iedereen mag zich kandidaat stellen voor onze afvaardiging naar het NK MCR voor Clubs.

Op dit nationaal kampioenschap dat wij dit jaar organiseren nemen afvaardigingen van een flink aantal mahjongclubs/verenigingen deel.

Elke club/vereniging mag één team afvaardigen van 4 personen en één of meerdere reserves.

De bedoeling was ooit om de afvaardiging te laten bestaan uit twee competitie spelers en twee recreanten. Aangezien onze club in de afgelopen jaren maximaal 2 competitiespelers heeft gehad is de selectie procedure open voor iedereen, competitiespeler of niet en toernooispeler of niet. De selectie procedure is gepubliceerd op het afgesloten gedeelte van onze website, op die pagina vind je ook de link naar het formulier om je kandidaat te stellen voor de afvaardiging.


SPEELAVOND 29 MEI

7 tafelwinnaars deze avond Joyce G, debutant Kathleen, Nico, debutant Wouter, debutant Monique, debutant Marja en Eva.

Wendy wist de avondwinst te behalen met 259 punten.
TUSSENSTAND NA 29 MEI

Joyce G heeft een sterk seizoen tot nog toe en loop 2 punten uit op Lino. Wendy neemt plaats 3 over van Jeannette. Debutant Monique en Jeanine komen de top 10 binnen. Ook debutant Wouter maakt een opmars richting de top 10.61 weergaven

Comments


bottom of page